9 افسانه درباره طراح مدار شدن

موضوع طراحی مدارهای الکترونیکی همراه با افسانه‌ها و ایدئولوژی‌های خاصی ممکنه در جامعه‌ی تخصصی یا عمومی وجود داشته باشه. در ادامه مقاله 9 افسانه درباره طراح مدار را می خوانید. اگه تو هم دچار یکی یا چندتا از این افسانه ها هستی، باید بهت بگم داری از موفقیت جا میمونی. پس هرچه سریعتر برای شیفت دیلیت (shift + delete) کردن این افسانه ها از ذهنت اقدام کن رفیق!

 

  1. افسانه “همه چیز خیلی پیچیده ست.”:

    یکی از افسانه‌های مرسوم در زمینه طراحی مدارهای الکترونیکی اینه که همه چیز در این حوزه خیلی پیچیده و دشواره. واقعیت اینه که با مطالعه و تمرین مناسب، میشه به طراحی مدارات الکترونیکی رسید و مسائل رو به صورت ساده و گام‌به‌گام حل کرد.(میتونید از روش طراحی مدار دکتر جعفری هم استفاده کنید)
  2. افسانه “نیاز به تجربه زیاد دارم.“:

    اعتقاد به این افسانه ممکنه باعث بشه که بسیاری از افراد فکر کنن که برای شروع در حوزه طراحی مدارات الکترونیکی، نیاز به تجربه زیاد و سال‌ها کار در این زمینه دارن. در حقیقت، با یادگیری منظم و تمرین‌های مداوم، میشه به تسلط در طراحی مدارات الکترونیکی دست پیدا کرد.
  3. افسانه “نیاز به تجهیزات پیشرفته‌ای دارم”:

    بعضیا فکر می‌کنن که برای شروع به طراحی مدارات الکترونیکی، نیاز به تجهیزات گران‌قیمت و پیشرفته دارن. در واقعیت، بسیاری از پروژه‌های الکترونیکی می‌تونن با تجهیزات ساده و پایه‌ای آغاز بشن و با گذشت زمان و تجربه، میشه تجهیزات رو ارتقاء داد.
  4. افسانه “همه چیز از اول در ذهن طراح مدار هست.”:

    این افسانه اعتقاد به این موضوع داره که طراح مدار باید تمام جزئیات یک مدار الکترونیکی رو از ابتدا در ذهن داشته باشه و هیچ نیازی به مراحل مدلسازی، شبیه‌سازی، یا تست نداره. در واقعیت، طراحان مدار برای ایجاد مدارهای پیچیده از ابزارهای شبیه‌سازی و تجهیزات تست استفاده می‌کنن و طراحی‌های خودشون رو تکراری و تجربی بهبود میدن.
  5. افسانه “همه چیز از اول تا آخر ثابت و غیرقابل تغییره”:

     این افسانه اعتقاد به این موضوع داره که یک طراح مدار باید از ابتدا تا انتها به یک نقطه تعهد کنه و نمی‌تونه در طول فرآیند تغییرات اعمال کنه. در واقعیت، فرآیند طراحی مدار ممکنه نیاز به تغییرات و بهبودهای متعدد در طول زمان داشته باشه.
  6. افسانه “همه مدارها باید از ابتدا اختراع شوند”:

    این افسانه باور داره که هر مدار الکترونیکی باید از ابتدا توسط طراح اختراع بشه و نمی‌شه از مدارهای موجود استفاده کرد. در عمل، طراحان مدار از مدارها و قطعات موجود استفاده می‌کنن و اونا رو برای نیازهای خاص خودشون تنظیم و بهینه می‌کنن.
  7. افسانه “طراح مدار الکترونیکی باید دانش فزاینده‌ای داشته باشد”:

    این افسانه اغلب باعث می‌شه که افراد فکر کنن فقط افرادی با سطح بالایی از دانش و تجربه الکترونیک می‌تونن مدارات الکترونیکی طراحی کنن. در واقع، مهم‌ترین عامل در طراحی مدار، درک اصول الکترونیک و تمرین در طراحی مداراته. همچنین، این روزها ابزارهای کامپیوتری و نرم‌افزارهای شبیه‌سازی الکترونیکی به افراد کمک می‌کنن تا به راحتی مدارات رو طراحی و تجزیه و تحلیل کنن.
  8. افسانه ” طراح مدار الکترونیکی باید تنها مهندسان باشن”:

    این افسانه باور می‌کنه که فقط افرادی که دارای مدرک مهندسی الکترونیک هستن می‌تونن مدارات الکترونیکی طراحی کنن. در واقع، طراحی مدار الکترونیکی یک فرایند گسترده هست و شامل مهندسان، تکنسین‌ها، همچنین علاقه‌مندان و افرادی با تجربه متنوع می‌شه. افراد با انگیزه و آموزش مناسب می‌تونن در این زمینه پیشرفت کنن
  9. افسانه ” فقط ابزارهای گرانقیمت می‌تونن در طراحی مدار مورد استفاده قرار بگیرن”:

    برخی افراد فکر می‌کنن که برای طراحی مدارات الکترونیکی باید از ابزارهای گرانقیمت و پیشرفته استفاده کنن. در حقیقت، موجودیت‌های متعدد و کم هزینه مثل ماژول‌های آماده، بردهای توسعه، و نرم‌افزارهای متنوع و رایگان می‌تونن به طراحان الکترونیک کمک کنن تا مدارات رو به صورت کارآمد و با هزینه کمتر طراحی و پیاده‌سازی کنن.

درک صحیح و دوری از افسانه‌ها در زمینه طراحی مدارات الکترونیکی، کمک می‌کنه تا افراد بتونن با اعتماد به نفس و به شکل موثرتر در این زمینه فعالیت کنن.

ترس‌ها و افسانه‌های مرتبط با طراحی مدارهای الکترونیکی ممکنه افراد رو از یادگیری و شروع به این حرفه باز دارند. اما در واقعیت، طراحی مدارهای الکترونیکی یک فرآیند یادگیری پیشرفته‌پذیر و قابل دستیابیه که با تمرین و پشتیبانی مناسب قابل انجامه.

در طراحی مدارها، اعتقاد به این افسانه‌ها می‌تونه منجر به اشتباه‌ها و ابتذالات بشه. بهتره که در طراحی مدارها، با استفاده از ابزارهای مدرن و توجه به تجربیات پیشین، به صورت عقلانی و منطقی عمل کنیم.

برای یادگیری بیشتر می توانید در وبینار چگونه مثل ژاپنی‌ها طراحی‌مدار کنیم؟ شرکت کنید.

همچنین توصیه می کنیم کتاب های زیر را هم تهیه کرده و مطالعه بفرمایید.

کتاب های طراحی مدار

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *